Carapax IT


Missie: werknemers met bijzondere kenmerken begeleiden bij hun werk in de IT

Carapax IT is een software development, data science en software testingbureau en biedt professionele IT-dienstverlening door bovengemiddeld talentvolle medewerkers, op werkgebieden als Business Intelligence & Analytics, Software Development en testing en Data Science. Via Carapax werken 30 mensen met autisme met een normale- of hogere begaafdheid in de IT voor grote organisaties door het gehele land vanuit Gouda en Eindhoven. Carapax IT is een sociale onderneming en begeleidt de werknemers met veel structuur en een rustige werkomgeving. De dienstverlening ingezet worden voor social return en reshoring (het terugbrengen van ge-outsourced werk naar Nederland).

Resultaten: 30 werknemers met bijzondere kenmerken aan het werk

30 werknemers hebben een duurzame baan in de IT bij Carapax, waar ze zich op hun gemak voelen en goed werk leveren. Twee werknemers zijn uitgestroomd naar het reguliere bedrijfsleven. Carapax IT doet niet aan detachering maar al het werk wordt uitgevoerd op de eigen prikkelarme werkplekken in Gouda en Eindhoven.

Activiteiten: duurzame verbintenissen aangaan

Carapax gaat niet voor de snelle successen, maar bouwt eerder langzaam voort op successen op verleden. Zoeken naar duurzame verbintenissen en zo min mogelijk afhankelijkheid van subsidies. Carapax wil langzaam groeien in werk en tarieven om als een volwaardig IT bedrijf te opereren, en daardoor steeds meer mensen met autisme aan een baan helpen.

Interne organisatie: social enterprise

Carapax IT is een social enterprise. Ze opereren als een regulier bedrijf, maar hun activiteiten staan niet in het teken van maximale winst behalen. Hun belangrijkste doel is een maatschappelijk doel: mensen met autisme een duurzame baan in de ICT bieden.

Samenwerking: UWV en gemeentes

Om geschikte werknemers te bereiken werkt Carapax IT samen met het UWV en gemeentes. Dit is geen structurele samenwerking, maar gaat om individuele gevallen.

Succesfactoren: duurzaam voortbouwen

  • Niet gaan voor de snelle successen, maar langzaam voortbouwen op successen op verleden.
  • Zoeken naar duurzame verbintenissen en zo min mogelijk afhankelijkheid van subsidies.

Uitdagingen: geschikte begeleiding vinden voor werknemers

Voldoende en geschikte begeleiding te vinden voor de werknemers met autisme is lastig. Soms zijn begeleiders te meegaand en voorzichtig met de werknemers.

Ambitie: langzaam groeien
Carapax IT wil langzaam groeien en uiteindelijk als volwaardig IT bedrijf steeds meer mensen met autisme helpen aan een baan.

Meer weten?
www.carapaxit.nl

CARAPAX IT

Stationsplein 9-H
2801 AK Gouda
www.carapaxit.nl

T: 31 (0) 182 606 707