KOECKEBACKERS


Missie: Wat wil een mens nog meer?

De Koeckebackers is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt koeken maken en verkopen.

Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen en gezien te worden. Koeckebackers maakt bijzonder goeie koeck, maar die koeck is eigenlijk niet meer dan een hulpmiddel. Het gaat vooral om jongvolwassenen een plek te geven die al een tijdje buitenspel staan. De combinatie van betaald werk, een inspirerende werkomgeving en professionele begeleiding draagt bij aan het zelfvertrouwen van de deelnemers en vergroot de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt.

Activiteiten: Talentonwikkelprogramma in combinatie met betaald werk

  • Betaald werk: medewerkers maken de koecken in de bakkerij en verkopen de koecken in de winkel
  • Talent Ontwikkelprogramma ‘Volg je Hart: een traineeship waarbij mensen naast hun werk sociaal-professionele vaardigheden aangeleerd krijgen. In negen maanden worden de medewerkers zich onder andere bewust van hun eigen drijfveren, talenten en valkuilen en getraind om het werk goed te kunnen doen.

Interne organisatie: Koeckebar, Koekmerk en Talent Ontwikkelprogramma

In april 2014 is de sociale onderneming de Koeckebackers gestart met een testfase. In mei 2015 werd gestart met een eigen winkel en bakkerij door investeringen van stichting DOEN en de Rabobank. De Koeckebackers bestaat feitelijk uit drie bedrijven: Koeckebar (horeca), Koekmerk en een Talent Ontwikkelprogramma (trainingsbureau).

Samenwerking: platforms waar social enterprises samenkomen

De Koeckebackers maakt deel uit van een aantal platforms waarin social enterprises samenkomen: de Impact Hub, de Omslag, Social Enterprise NL.

De kandidaten komen binnen via het werkgeversservicepunt van de gemeente. Het Talent Ontwikkelprogramma wordt ook bekostigd door de gemeente, omdat zij normaal gesproken de kosten van de uitkering dragen. Het Talent Ontwikkelprogramma is uiteindelijk veel goedkoper dan een langdurige uitkering omdat het een langdurig effect op de inzetbaarheid van de mensen heeft.

Succesfactoren

De combinatie van de Koeckebar, Koekmerk en het Talent Ontwikkelprogramma zorgt voor vervaardiging van een tastbaar en zichtbaar product, dat schaalbaar is en dat zorgt voor persoonlijke ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uitdagingen

  • Productiviteit: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn niet meteen productief. Daarom werkt de Koeckebackers met deelkwalificaties. Als een medewerker de eenvoudigere taken goed onder de knie heeft, dan kan doorgestroomd worden naar de moeilijkere taken
  • Inzetbaarheid: de mensen die bij de Koeckebackers werken hebben verlaagde inzetbaarheid, vanwege ziekteverzuim en persoonlijke problemen
  • Doorplaatsing: kandidaten laten uitstromen naar betaald werk is soms lastig

Meer weten?

http://koeckebackers.nl/

Contactpersoon: Joep Langen


  

DE KOECKEBACKERS

Cabralstraat 7
1057 CD Amsterdam
06-28226207

beste@koeckebackers.nl